Opsporingsbericht: man misleid en peperdure auto kwijt na 'afgifte aan parkeerbedrijf Schiphol' (update)

De Koninklijke Marechaussee is op zoek naar informatie. Wie (her)kent deze verdachte of heeft informatie over de gestolen auto?

Zaaknummer: 23103081
Datum delict: 17 oktober 2023
Plaats delict: Schiphol

Update 31-01: Opsporing Verzocht

Op 30 januari was de zaak te zien in Opsporing Verzocht. Bekijk het item op YouTube.

Vergroot afbeelding
De verdachte is een slanke donkergetinte man van rond de 25 jaar.

Feiten

Op 17 oktober 2023 is een 50-jarige man slachtoffer geworden van oplichting. Hij meende zijn Range Rover, met een waarde van honderdduizend euro, af te geven aan een medewerker van een parkeerservice op Schiphol. In werkelijkheid overhandigde hij zijn auto aan een oplichter.

Vergroot afbeelding
De gestolen auto is een grijze Range Rover Sport P400e HSE (2021) met kenteken K-688-TR.

Range Rover Sport

Het slachtoffer stalt geregeld zijn Range Rover op een beveiligd parkeerterrein op Schiphol. Zo ook op 17 oktober. Hij krijgt op de dag van vertrek een telefoontje van een zogenaamde medewerker van de parking. Die beschikt over de gegevens van de man, zoals zijn naam, telefoonnummer, maar ook type auto, kenteken en reisgegevens. 

Een uur later belt dezelfde persoon weer op, maar dan om een tijdslot af te spreken. Eenmaal op Schiphol aangekomen, verschijnt een man om de auto van het slachtoffer over te nemen. 

Op 26 oktober komt het slachtoffer terug naar Nederland. Hij belt met het parkeerbedrijf op Schiphol om zijn Range Rover weer in ontvangst te nemen, maar daar is de auto nooit ingeleverd. De auto is dus gestolen.

Na 17 oktober vorig jaar is er, zo blijkt uit GPS-gegevens, meerdere keren mee in Hoofddorp gereden. Nu is dat navigatiesysteem uitgezet, waardoor de Range Rover nog altijd niet is teruggevonden.

Het gaat om een grijze Land Rover, type Range Rover Sport P400e HSE (2021) met kenteken K-688-TR. De auto is zo’n honderdduizend euro waard.

Wie herkent de verdachte?

De verdachte is vastgelegd op camerabeeld toen hij op Schiphol aankwam met bus 300 en naar de eigenaar van de auto liep. Het gaat een slanke donkergetinte man van rond de 25 jaar.

Deel uw informatie

  • Wie weet meer over de man op de foto’s?
  • Wie weet waar de gestolen auto nu kan zijn?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34