Gaat u goed voorbereid op reis? (video)

In ons hele land gaat vanmiddag de meivakantie van start voor scholen. Gaat u op reis met het vliegtuig? Grote kans dat u ons, de Koninklijke Marechaussee, tegenkomt. Wij bewaken de grenzen en zorgen voor de veiligheid. Met onze tips verloopt uw reis zonder onnodige oponthoud bij de paspoortcontrole.

  1. U gaat eerst door de securitycontrole. Hier wordt uw handbagage gecontroleerd. Bekijk de tips van Schiphol hoe u zich hierop kunt voorbereiden.
  2. Vervolgens gaat u door naar de paspoortcontrole. Hier controleert de Marechaussee uw identiteitsdocumenten. Zorg ervoor dat uw paspoort, identiteitskaart en eventuele visum geldig zijn. Sommige landen eisen een langere geldigheidsduur dan uw verblijf. Dit vraagt u na bij de ambassade of het consulaat van het land waar u naartoe reist.
  3. Soms heeft u toestemming van de andere ouder nodig om met uw kind naar het buitenland te gaan. Bijvoorbeeld als u met uw kind op vakantie wilt zonder de andere ouder. Gebruik het toestemmingsformulier om dit aan te tonen.

  4. Betaal uw openstaande boetes voordat u op reis gaat. Wilt u weten of u nog openstaande boetes heeft? Dit kunt u zelf nakijken op de website van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB).

Reistips (video)

Hey hallo! Van plan om binnenkort op reis te gaan met het vliegtuig? Grote kans dat je ons, de Koninklijke Marechaussee, dan tegen komt. Wij bewaken de grenzen en zorgen voor de veiligheid. Voordat je vertrekt, zijn hier een paar belangrijke punten:  

  1. Bij aankomst op de luchthaven kom je eerst langs security, waar je spullen worden gecontroleerd bij het uitreizen van een land. Ze houden zich bezig met de veiligheidscontroles op de luchthaven. 
  2. Vervolgens ga je door naar de paspoortcontrole, waar de Marechaussee je identiteitsdocumenten controleert. Zij zijn verantwoordelijk voor veiligheidstaken en zorgen dat alles in goede orde verloopt. 
  3. Zorg ervoor dat je paspoort, visum en  identiteitskaart geldig zijn. Sommige landen eisen een langere geldigheidsduur dan je verblijf.  
  4. Als je met een minderjarig kind reist, heb je toestemming nodig van ouders of voogden. Gebruik het toestemmingsformulier via onze website om dit aan te tonen. 
  5. Check of je openstaande boetes hebt om vertraging te voorkomen. 

Met deze voorbereidingen verloopt je reis zonder onnodige oponthoud. Geniet van je avontuur en een veilige reis!

Geniet van uw avontuur en een veilige reis!