Paspoort, ID-kaart of rijbewijs verloren op luchthaven

Bent u op een Nederlandse luchthaven uw paspoort, ID-kaart of rijbewijs verloren? Dan kunt u bij de Koninklijke Marechaussee navragen of deze is gevonden.

U neemt hiervoor telefonisch contact op met de Marechaussee. Als uw document is gevonden, kunt u deze alleen in persoon ophalen. Het is niet mogelijk om uw document op te laten sturen.

Gevonden voorwerpen

Zat uw reisdocument in uw handbagage of portemonnee? In dat geval wordt uw paspoort, ID-kaart of rijbewijs eruit gehaald en naar de Marechaussee gebracht. Bij de Marechaussee vraagt u na of uw document is gevonden.

Uw handbagage of portemonnee wordt naar de afdeling gevonden voorwerpen op de luchthaven gebracht. Op de websites van de luchthavens kunt u controleren of uw handbagage of portemonnee is gevonden, of vindt u de desbetreffende contactgegevens:

Niet gevonden

Als uw Nederlandse paspoort of ID-kaart niet zijn gevonden, dan meldt u dit zo snel mogelijk bij uw gemeente. Dit is nodig om misbruik van uw oude reisdocument tegen te gaan en voor de aanvraag van een nieuw reisdocument. Aangifte doen bij de politie is niet verplicht. U leest hier meer over op de website van de Rijksoverheid. Heeft u niet de Nederlandse nationaliteit? Meld dit dan bij de ambassade of het consulaat van het desbetreffende land.