Global Entry voor Nederlanders

Met Global Entry kunt u op bepaalde luchthavens in de VS sneller door de grenscontrole. Nederlanders kunnen Global Entry aanvragen via de website van de US Customs and Border Protection.

Hoe het werkt

De Amerikaanse autoriteiten zijn verantwoordelijk voor het algehele Global Entry-lidmaatschapsproces. De Koninklijke Marechaussee voert enkel het antecedentenonderzoek uit en geeft vervolgens een positief of negatief advies aan de Amerikaanse autoriteiten.

Met Global Entry:

  • hoeft u in de VS niet in de rij te staan voor de bemande grenscontrole;
  • passeert u via een kiosk versneld de Amerikaanse grenscontrole.

U heeft nog steeds een visum of ESTA nodig om naar de VS te reizen.

Als u een Green Card heeft, kunt u uw aanvraag direct indienen bij de Amerikaanse autoriteiten. Er is dan geen antecedentenonderzoek van de Marechaussee nodig.

Aanmelden

  • Voordat u zich online aanmeldt voor Global Entry, dient u minimaal 24 uur van tevoren:
    • uw Berichtenbox te activeren via mijn.overheid.nl. De Berichtenbox is uw persoonlijke digitale brievenbus voor post van de overheid;
    • de Koninklijke Marechaussee te machtigen voor het sturen van berichten naar uw Berichtenbox. U kunt dit doen via Instellingen -> Organisaties Berichtenbox.

Uw aanmelding wordt automatisch geannuleerd als u uw Berichtenbox niet heeft geactiveerd, of als u de Marechaussee niet heeft gemachtigd om u berichten te versturen.

  • Vervolgens meldt u zich online aan op de website van de US Customs and Border Protection. Het Global Entry-lidmaatschap duurt 5 jaar en kost $100. Er is geen terugbetaling mogelijk van de lidmaatschapskosten.
  • Houd na uw online aanmelding uw Berichtenbox in de gaten. U krijgt een bericht van de Marechaussee, waarin u wordt gevraagd om uw aanmelding voor Global Entry en de start van het antecedentenonderzoek te bevestigen. 
  • De Marechaussee start vervolgens het antecedentenonderzoek en geeft een positief of negatief advies aan de Amerikaanse autoriteiten. U krijgt bericht van de US Customs and Border Protection over de uitkomst van uw aanmelding.