15 Syriërs zonder inreisdocumenten aangetroffen in internationale bus, één aanhouding voor mensensmokkel

Gisteravond rond 18:00 uur heeft de Koninklijke Marechaussee bij een Mobiel Toezicht Veiligheid-controle op de A2 bij Eijsden (Limburg) 15 vreemdelingen aangetroffen zonder inreisdocumenten. Ze bevonden zich in een internationale bus en bleken Syriërs te zijn.

Eén van de Syriërs werd aangehouden op verdenking van mensensmokkel. Hij wordt verdacht van het illegaal begeleiden van de andere vreemdelingen naar Nederland. De overige Syriërs zijn het vreemdelingentraject ingegaan.

De Koninklijke Marechaussee in Maastricht doet verder onderzoek naar de zaak.

Mobiel Toezicht Veiligheid

Mobiel Toezicht Veiligheid is het toezicht op personen die vanuit een ander Schengenland bij de Belgische en Duitse grens naar Nederland reizen. De controles vinden plaats op wegen, in treinen, op het water en bij luchtverkeer. In het gebied direct achter de grens controleert de Marechaussee steekproefsgewijs reisdocumenten.