Gezamenlijke controle bij Duits-Nederlandse grens levert meerdere aanhoudingen op

Onder leiding van de Koninklijke Marechaussee vond donderdag een grote controleactie plaats op de Rijksweg A325. Deze gezamenlijke controle, waarbij ook de politie, douane, RDW en de belastingdienst aansloten, was onder andere gericht op het tegengaan van grensoverschrijdende criminaliteit, mensensmokkel en identiteitsfraude.

Tijdens de controle werden in beide richtingen van de A325 meerdere personen aangehouden. Een 36-jarige man uit Oekraïne werd aangehouden wegens het overhandigen van een vals rijbewijs. Een andere man werd aangehouden voor het stelen van een portemonnee bij een tankstation. Daarnaast werden vier wapens in beslag genomen, waaronder twee keer pepperspray, een honkbalknuppel en een mes. Alle betrokkenen kregen een proces-verbaal voor het overtreden van de Wet Wapens en Munitie.

Naast de aanhoudingen werden ook twee voertuigen in beslag genomen vanwege een ongeldige tenaamstelling. Verschillende openstaande boetes werden geïnd, een rijbewijs werd ingenomen, en er werden 25 bekeuringen uitgeschreven. De douane trof illegale sigaretten aan en nam deze in beslag.

Op dezelfde locatie nam de Belastingdienst zes personenauto’s in beslag en inde voor 40.000 euro aan openstaande schulden. Op de Rijksweg A12 werd door de politie een 35-jarige man aangehouden met een vals rijbewijs; hij werd overgedragen aan de Marechaussee in Zevenaar. Even later werd op dezelfde locatie een 28-jarige man uit Roemenië aangehouden omdat hij als ongewenst vreemdeling gesignaleerd stond.

De resultaten van deze controleactie worden verder afgehandeld door de bevoegde instanties.