Man aangehouden voor mensensmokkel via veerdienst

De recherche van de Koninklijke Marechaussee heeft dinsdagmiddag een 43-jarige man uit Zuid-Holland aangehouden op verdenking van mensensmokkel. Hij wordt ervan verdacht Albanese vreemdelingen te hebben geholpen bij het illegaal verschaffen van toegang tot het Verenigd Koninkrijk. De man zou vreemdelingen in de trailers van nietsvermoedende vrachtwagenchauffeurs hebben geplaatst.

De Marechaussee kwam de man op het spoor nadat verschillende vreemdelingen werden aangetroffen bij controles van trailers op de maritieme doorlaatposten. Uit onderzoek bleek dat de vreemdelingen hulp kregen bij het inklimmen. Op verschillende parkeerplaatsen langs Nederlandse snelwegen werden openingen in trailers gemaakt, waarna de verdachte deze vreemdelingen in de trailers plaatste om de grenscontrole te omzeilen.

De Koninklijke Marechaussee doet onderzoek in deze zaak onder leiding van het Openbaar Ministerie in Rotterdam. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.