Diepe rouw om verlies van adjudant Toon Brood

Afgelopen zaterdag ontvingen wij tot onze grote ontzetting en verdriet het bericht dat een medewerker van de Koninklijke Marechaussee dit weekend is omgekomen op Curaçao. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd hij het slachtoffer van een woningoverval.

Het plotselinge en gewelddadige overlijden van adjudant Toon Brood heeft naast zijn gezin en familie, ook zijn collega’s van de Koninklijke Marechaussee diep geraakt. Adjudant Brood was een toegewijde, gerespecteerde en geliefde onderofficier, bekend om zijn professionaliteit en onvermoeibare inzet. Hij laat een grote leegte achter in onze gelederen.

Onze gedachten gaan uit naar zijn familie, vrienden en directe collega's. In deze moeilijke tijd staan wij hen bij en bieden wij hen alle mogelijke steun aan in de hoop dat zij de kracht vinden om dit enorme verlies te dragen.

Wij zijn als Koninklijke Marechaussee enorm geraakt en dankbaar voor alle blijken van medeleven. In overleg met zijn familie werken wij aan een passend eerbetoon en afscheid voor onze collega.

Luitenant-generaal Annelore Roelofs
Commandant Koninklijke Marechaussee