Twee mannen met vuurwapens aangehouden in Geleen

De Koninklijke Marechaussee heeft op dinsdag 14 mei tijdens een controle Mobiel Toezicht Veiligheid op de Rijksweg A76 nabij Geleen twee mannen uit Duitsland aangehouden die vuurwapens bij zich droegen.

Op de A76 controleerden marechaussees een zwarte personenauto voorzien van Duitse kentekenplaten. Bij het controleren van de inzittenden kon één van de inzittenden geen geldig reisdocument overhandigen. Tijdens de daaropvolgende fouillering werd een vuurwapen aangetroffen bij deze man. Zijn bijrijder gaf vervolgens aan ook een vuurwapen bij zich te hebben. Beiden, een Griekse en Albanese man, zijn daarop aangehouden.

De aangetroffen vuurwapens, munitie, het voertuig en verschillende gegevensdragers zijn in beslag genomen. De Koninklijke Marechaussee onderzoekt de zaak onder leiding van het Openbaar Ministerie in Limburg.

Mobiel Toezicht Veiligheid

De Koninklijke Marechaussee is verantwoordelijk voor grenspolitietaken, waar controles Mobiel Toezicht Veiligheid onderdeel van zijn. Hierbij worden personen die Nederland inreizen aan de binnengrenzen van het Schengengebied gecontroleerd op identiteit, nationaliteit en verblijfsrechtelijke positie. Met deze controles bestrijdt de Marechaussee illegale migratie, mensensmokkel en identiteitsfraude.