SegWay maakt plaats voor e-scooter

Vanaf maandag 13 mei neemt de Brigade Grensbewaking (BGB) de Metz Moover in gebruik. Deze e-scooter neemt de plaats in van de SegWay. Het nieuwe vervoersmiddel van de Koninklijke Marechaussee zal alleen binnen de deuren van Schiphol ingezet worden. Met de ‘step’ kunnen relatief grote afstanden op de luchthaven in korte tijd worden afgelegd. 

Efficiënter werken

De Metz Moover stelt marechaussees in staat om snel en efficiënt te bewegen binnen de uitgestrekte luchthaven. Dit is vooral handig voor controles bij gates en lounges en helpt marechaussees om snel ter plaatse te zijn bij incidenten op afgelegen locaties. De wendbaarheid van de Metz Moover is een groot voordeel op het drukke Schiphol en bovendien neemt deze minder ruimte in voor opslag dan fietsen.

Einde van de SegWay

Omdat Segway is gestopt met de productie van het 'elektrisch aangedreven, zelfbalancerend eenpersoons vervoermiddel', betekende dit voor de Marechaussee het einde van het onderhoudscontract. Kapotte Segways werden niet meer gerepareerd en zijn langzaam uitgefaseerd.