Schiphol, KLM en Koninklijke Marechaussee tevreden over meivakantie

Schiphol, KLM en de Koninklijke Marechaussee blikken tevreden terug op de meivakantie. Alle drie roemen ze de gezamenlijke aanpak en samenwerking, waardoor reizigers een fijne reis hadden.

Patricia Vitalis, Executive Director Airport Operations bij Schiphol: Het is fantastisch om te zien dat al onze gezamenlijke inspanningen hebben bijgedragen aan een soepel verloop van de meivakantie. Dankzij de goede doorstroming hebben de meeste reizigers waarschijnlijk niet eens in de gaten gehad hoe ontzettend druk het is geweest. Niet alleen wijzelf, maar ook de reizigers waren goed voorbereid. Ik ben trots op alle medewerkers die bij hebben gedragen aan deze topprestatie. We hebben een goede start gemaakt van het vakantieseizoen en ik kijk uit naar de zomer.

Maarten Stienen, COO & Managing Director bij KLM: De meiperiode wordt steeds populairder voor Nederlanders die op vliegvakantie willen gaan. Onze vliegtuigen zaten vol. Dankzij de inzet van alle KLM’ers maar ook van Schiphol, de Koninklijke Marechaussee en LVNL konden we de passagiers een fijne reis vanaf de luchthaven geven. Voor ons is dit het eerste piekmoment voor de drukte van de zomervakantie. Ik ben tevreden met hoe dit is verlopen en heb alle vertrouwen in een goede zomer.

Kolonel Jeffrey van Horn, Coördinator Schiphol bij Koninklijke Marechaussee: De meivakantie is voor ons de drukste periode van het jaar. Ik ben er trots op dat we het voor elkaar hebben gekregen om deze drukke periode beheersbaar te houden. Grenswerk is een specialisme en hoe druk het ook wordt, wij doen geen enkele concessie aan de veiligheid op Schiphol. Dit jaar hebben we extra ondersteuning gekregen van collega’s van andere Marechausseebrigades op Schiphol, zodat we altijd voldoende personeel bij de balies hadden. Aanvankelijk lag de focus van onze capaciteit vooral bij vertrekkende passagiers, maar aan het einde van de vakantie hebben we deze verplaatst naar de aankomende passagiers.

Nauwe samenwerking

Voorafgaand aan de meivakantie hebben deze drie partijen samen met alle andere partners op de luchthaven veelvuldig overleg gehad. Ze wisselden onderling relevante data uit, zochten gezamenlijk oplossingen voor de meest drukke momenten en werkten samen om alle passagiers goed en tijdig te informeren over hun reis. Gedurende de meivakantie hadden alle partijen continu contact. Onder meer in het Airport Operations Centre.

Feiten en cijfers

  • Gemiddeld aantal reizigers per dag: 71.000 vertrek, 62.400 aankomst en 57.300 overstap.
  • Het totaal aantal vluchten in de periode 26 april t/m 12 mei: 22.363.