Aanhoudingen door Marechaussee bij verkeerscontrole Stroe

De Koninklijke Marechaussee heeft woensdag 17 april een grote verkeerscontrole gehouden in Stroe. De controle was gericht op burger en militair verkeer in de regio en werd uitgevoerd in samenwerking met andere opsporingsinstanties. 

Tijdens de controle, die duurde van 15.00 tot ongeveer 22.00 uur, heeft de Marechaussee drie personen aangehouden voor het rijden onder invloed van drugs.

Nog een andere bestuurder bleek te veel alcohol gedronken te hebben. In een auto troffen marechaussees zwaar vuurwerk (enkele cobra’s) en een cilinder lachgas aan. Naast diverse hoeveelheden softdrugs namen ze ook een hakbijl in beslag. Verder troffen ze een vreemdeling aan met een terugkeerbesluit. Voor de wegenverkeerswet zijn diverse proces-verbalen opgemaakt. 

De belastingdienst die onderdeel uitmaakte van de controle heeft ruim 73.000 euro geïnd en 6 voertuigen in beslag genomen.

Motorrijders van de Marechaussee en politie leidden voertuigen uit de regio naar een locatie aan de Wolweg in Stroe. Hierbij is ook gebruikgemaakt van ANPR-camerawagens (automatische kentekenplaatherkenning). Aan de Wolweg controleerden marechaussees, milieu-agenten, medewerkers van de belastingdienst en groene BOA’s van de omgevingsdienst en Staatsbosbeheer de voertuigen en bestuurders.