14-jarige jongen met zwaard aangehouden op Schiphol

De Koninklijke Marechaussee heeft op maandagochtend een 14-jarige jongen uit Almere aangehouden op Schiphol. Hij bleek een zwaard van ongeveer 60 centimeter bij zich te dragen, verborgen in zijn kleding.

Vergroot afbeelding
Het aangetroffen zwaard. Het lemmet was langer dan 35cm.

De aanhouding volgde na een melding van een conducteur over drie jongens die zonder geldige vervoersbewijzen en identiteitsdocumenten reisden. De marechaussees troffen het drietal aan bij de trappen van het perron naar Schiphol Plaza. Omdat de jongens zich niet konden legitimeren, werden zij meegenomen naar het bureau op Schiphol Plaza voor nader onderzoek.

Tijdens de controle op het bureau verklaarde een van de jongens een mes bij zich te hebben. Vervolgens haalde hij een in een doek gewikkeld zwaard uit zijn broek. Hierop is hij aangehouden.