Man aangehouden op Schiphol voor invoer van drugs met scootmobiel

Het Drugsteam Schiphol van de Koninklijke Marechaussee heeft op zondag 3 maart 2024 een 44-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van drugssmokkel.

Vergroot afbeelding
De scootmobiel waarin verdovende middelen werden aangetroffen.

De man reisde vanuit het Caribisch gebied naar Nederland en maakte gebruik van een scootmobiel. In samenwerking met de Douane werden de man en zijn scootmobiel gecontroleerd. Tijdens deze controle werd een grote hoeveelheid vermoedelijke drugs aangetroffen bij de accu’s van de scootmobiel. Dit ging om ruim 8 kilo cocaïne, bleek na controle.  

De man is aangehouden en er is beslag gelegd op de verdovende middelen en de scootmobiel. De rechter-commissaris heeft gisteren besloten dat hij langer vast blijft zitten voor onderzoek. De Koninklijke Marechaussee doet verder onderzoek, onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland.