Koninklijke Marechaussee onderschept dronken bestuurder op A2 bij Born

Op vrijdagavond 23 februari heeft de Koninklijke Marechaussee een bestuurder staande gehouden op de A2 bij Born (Limburg) die zes keer de wettelijk toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. De bestuurder ondernam een riskante inhaalmanoeuvre rechts van de dienstauto van de Marechaussee en voorkwam op het laatste moment een aanrijding met een vrachtwagen.

Na het geven van een stopteken en het uitvoeren van een controle, bleek de bestuurder 3 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Dat is zes keer hoger dan de wettelijke limiet van 0,5 promille. De bestuurder was dermate onder invloed dat hij met moeite op zijn benen kon staan.

Daarop is het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd. Er is een educatieve Maatregel Alcohol en Verkeer (EMA) opgelegd en proces-verbaal opgemaakt wegens het veroorzaken van gevaar op de openbare weg.