Aanhouding taxichauffeur in Amsterdam wegens valsheid in geschrifte en oplichting

De Koninklijke Marechaussee heeft op donderdag 18 januari in Amsterdam een 38-jarige man aangehouden op verdenking van valsheid in geschrifte en oplichting. De verdachte, in het bezit van een vervalste chauffeurskaart, werd buiten heterdaad in zijn woning gearresteerd.

Vergroot afbeelding
Archieffoto van een taxicontrole op Schiphol.

De aanhouding is het resultaat van een onderzoek dat in april vorig jaar werd gestart door het Taxiteam van de Marechaussee. Tijdens een taxicontrole rees het vermoeden dat de chauffeur gebruik maakte van vervalste documenten om accounts bij verschillende taxi-applicaties te creëren. Nader onderzoek bevestigde dat de man in het bezit was van een vervalste chauffeurskaart, wat hem in staat stelde illegaal taxidiensten aan te bieden.

Bij een doorzoeking van de woning zijn diverse voorwerpen in beslag genomen, waaronder meer dan 21.000 euro in contanten, verschillende bankkaarten, administratieve documenten en meerdere telefoons. 

Het Taxiteam van de Marechaussee zet het onderzoek voort.