Man aangehouden voor gestolen lading smartphones ter waarde van 1,7 miljoen euro

Op 29 oktober 2023 werd een lading smartphones gestolen bij Schiphol. Om de identiteit van de verdachte te kunnen achterhalen, toonde de Koninklijke Marechaussee afgelopen week beelden van de diefstal bij Opsporing Verzocht. Na verschillende tips slaagde het rechercheteam erin om een dag na de uitzending een verdachte aan te houden. 

Nog geen 24 uur na de uitzending van Opsporing Verzocht, was het rechercheteam in staat om de identiteit van de man vast te stellen. De zoektocht naar de 64-jarige man werd geopend. Later die dag, op woensdag 29 november, werd de verdachte in de omgeving van Delft aangehouden. De 64-jarige man wordt verdacht van de diefstal van de lading en zit nog vast voor verder onderzoek. Hij werd op vrijdag 1 december voorgeleid bij de rechter-commissaris.

De Koninklijke Marechaussee doet onderzoek naar de zaak, onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland.