Koninklijke Marechaussee en Korps Politie Caribisch Nederland met gezamenlijk vaartuig

De Koninklijke Marechaussee en het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) hebben een nieuw vaartuig. Op dinsdag 10 oktober is het nieuwe vaartuig van de Koninklijke Marechaussee en van het Korps Politie Caribisch Nederland op Bonaire aangekomen. Woensdag 25 oktober werd de boot gedoopt onder de naam Interceptor waardoor het officieel in gebruik genomen kan worden.

Type boot

Het gaat om een Eduardono 380 van ongeveer 12 meter lang, met 3 motoren van 300 PK. Met een gewenste maximum snelheid van 45 knopen. Dit vaartuig gaat gebruikt worden voor grenspolitietaken op zee, het houden van toezicht en het uitvoeren van water surveillance en scheepscontroles.

Met de komst van dit vaartuig hebben na de Douane nu ook de Marechaussee en KPCN een vaartuig ten behoeve van de Multidisciplinaire Maritieme Hub Bonaire (MMHB), waarmee ze ten alle tijden ook de Kustwacht Caribisch Gebied kunnen ondersteunen in gevallen van zoek- en reddingsacties of bij verdachte situaties.