Marechaussee ontdekt twee inklimmers in paardentrailer op Hoek van Holland

Gisteravond heeft de Koninklijke Marechaussee twee verstekelingen aangetroffen in een paardentrailer op Hoek van Holland. Het betreft een 16-jarige jongen en een 18-jarige man, beiden van Algerijnse afkomst, die op illegale wijze probeerden de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk te maken.

Vergroot afbeelding
Speurhond Ice van de Koninklijke Marechaussee ontdekt een verstekeling in een paardentrailer.

De ontdekking werd gedaan tijdens een routine grenscontrole, waarbij alle voertuigen worden geïnspecteerd alvorens ze aan boord van de ferry mogen. Speurhond Ice van de Marechaussee sloeg aan bij de paardentrailer, wat leidde tot het aantreffen van de twee personen. Zij hadden zich verborgen in een ruimte die normaal gesproken bestemd is voor hooibalen. De Marechaussee heeft een nader onderzoek ingesteld naar de situatie van de minderjarige vreemdeling en de jonge man.

Dit incident is niet het enige geval van inklimmers dat de Marechaussee recentelijk heeft aangetroffen op Hoek van Holland. Op dinsdag 10 oktober werden drie Albanezen onderschept in een trailer, en op vrijdag 6 oktober vond men twee Algerijnen die zich onder een trailer aan de assen hadden vastgeklampt.

De Marechaussee benadrukt het belang van grondige controles bij de ferry’s, zeker nu de temperaturen dalen. Het kan extreem gevaarlijk zijn om voor langere tijd zonder verwarming verstopt te zitten in trailers of vrachtwagens.