Twee personen aangehouden na achtervolging

Afgelopen dinsdagavond 26 september heeft de Koninklijke Marechaussee een 26-jarige man en een 29-jarige vrouw aangehouden na een achtervolging van een half uur door Limburg en Noord-Brabant.

De Marechaussees wilden een Duits voertuig controleren in de omgeving van Venlo, dat als gestolen gesignaleerd stond. De bestuurder reageerde niet op het stopteken, waarna de achtervolging werd ingezet. Die vond plaats op de rijksweg A67 vanaf Venlo richting Nijmegen. Onderweg veroorzaakte de bestuurder een aanrijding met een slagboom. Ook werd tijdens de achtervolging een koffer met inbrekersgereedschap uit het voertuig gegooid. Deze is later teruggevonden. De Marechaussee kreeg tijdens de actie ondersteuning van de Landelijke Eenheid van de Politie, onder andere met een politiehelikopter.

Na ongeveer een half uur eindigde de achtervolging in Maashees, waarbij de bestuurder en de bijrijdster probeerden te ontsnappen. Zij zijn vervolgens aangehouden. De man en de vrouw worden verdacht van diefstal, heling en wederspannigheid. De man wordt tevens verdacht van vernieling, het bezit van wapens, het veroorzaken van een aanrijding, gevaarlijk weggedrag en het rijden onder invloed van verdovende middelen. 

Beide verdachten zitten nog vast voor verder onderzoek.