Man met vuurwapen aangehouden in Rotterdam

De Koninklijke Marechaussee heeft dinsdagavond rond 21:00 uur een 22-jarige man uit Helmond aangehouden voor rijden zonder geldig rijbewijs en rijden onder invloed. De verdachte droeg een vuurwapen bij zich.

De marechaussees controleerden, samen met de politie, een auto die mogelijk eerder betrokken was geweest bij doorrijden na een ongeval op de Melanchtonweg in Rotterdam. De bestuurder reed zonder geldig rijbewijs, testte positief op een drugstest en droeg een geladen vuurwapen bij zich.

Dinsdagavond 15 augustus rond 20:30 uur kwam er melding binnen dat er een ongeval had plaatsgevonden tussen een auto en een fietser, waarbij de auto was doorgereden. De marechaussees zagen een auto rijden die voldeed aan het signalement en besloten de bestuurder te controleren. De 22-jarige bestuurder had geen geldig rijbewijs. Tijdens de controle roken de marechaussees een wietgeur. De man testte positief voor drugsgebruik. Hiervoor is hij aangehouden. Bij de fouillering van de verdachte werd een geladen vuurwapen aangetroffen in de broeksriem van de man.

De man is aangehouden voor drugsgebruik in het verkeer, rijden zonder geldig rijbewijs en verboden wapenbezit. Hij bleek niet betrokken bij het ongeval. De verdachte is voor verder onderzoek naar het vuurwapenbezit overgedragen aan de politie.