2 mannen aangehouden voor voorbereidingshandelingen mensensmokkel

De Koninklijke Marechaussee heeft dinsdag bij Heerlen twee mannen aangehouden op verdenking van voorbereidingshandelingen voor mensensmokkel.

De Marechaussee controleerde samen met de Duitse politie tijdens een controle Mobiel Toezicht Veiligheid (MTV) op de A76 bij Heerlen een Frans voertuig met daarin twee mannen. Tijdens deze controle zagen ze verschillende nautische middelen in het voertuig liggen.

Regelmatig treft de Marechaussee voertuigen met daarin nautische middelen aan die gebruikt worden bij mensensmokkeltransporten, veelal via Frankrijk naar Groot-Brittanniƫ. De twee inzittenden zijn daarom aangehouden op verdenking van voorbereidingshandelingen voor mensensmokkel.

De Marechaussee in Maastricht doet verder onderzoek in de zaak.