Topdrukte voor brigade Politie en Beveiliging

Het is vakantietijd en dat is te merken op Schiphol. Deze tijd van het jaar is er topdrukte en dat merken ook de collega’s van de brigade Politie en Beveiliging. “We zien bijvoorbeeld meer bagagediefstal.”

Een opstootje bij een van de incheckbalies, achteloze passagiers die hun bagage onbeheerd laten staan om ergens een familieselfie te nemen, een agressief schreeuwende man op Spoor 1 van het treinstation. Eigenlijk verloopt deze vrijdagochtend redelijk normaal voor de collega’s van de Politiedienst van de brigade Politie en Beveiliging.

Ja, het is een stuk drukker, want inmiddels is de zomervakantie begonnen, weet opperwachtmeester Jeffrey (33): “Er zijn dus meer mensen, wat automatisch meer meldingen betekent. Zo zien we meer mensen die een nooddocument nodig hebben en meer bagagediefstal. Reizigers komen met de trein, maar letten even niet goed op en iemand steelt hun koffer of tas. De slachtoffers krijgen we dan aan de balie op Schiphol Plaza. Dat gebeurt elke dienst 3 tot 4 keer, meer dan normaal.”