Militair aangehouden voor mishandeling en wederrechtelijke vrijheidsberoving

De Koninklijke Marechaussee heeft woensdag 2 augustus een militair in Noord-Brabant aangehouden op verdenking van het mishandelen van een vrouw. Tevens wordt hij verdacht van wederrechtelijke vrijheidsberoving en het bezit van harddrugs.

Vergroot afbeelding
Foto ter illustratie.

Het rechercheteam van de Marechaussee kwam de man op het spoor nadat het slachtoffer woensdagochtend werd aangetroffen op straat. Zij gaf aan gegijzeld en mishandeld te zijn door de man. De militair werd later op de dag buiten heterdaad door de Marechaussee, ondersteund door de politie, aangehouden in een woning. Na de aanhouding is de woning doorzocht. Hier werd een kleine hoeveelheid harddrugs aangetroffen.

De militair zit nog vast voor onderzoek. De Marechaussee doet onder leiding van het Openbaar Ministerie Oost-Nederland verder onderzoek in de zaak.