Motorrijders Koninklijke Marechaussee voortaan beter zichtbaar

De motorrijders van de Koninklijke Marechaussee krijgen vanaf vandaag nieuwe motorkleding. Met de gele High Visibility-kleding zijn de motorrijders voortaan veel beter zichtbaar in het verkeer.

De komende weken verdwijnt het vertrouwde blauw, wit en rood stapsgewijs uit het straatbeeld. Dan wordt gestart met het uitleveren van de kleding. De kleding wordt als eerste uitgereikt aan het team Verkeer van de Brigade Operationele Service en Support (BOSS). Daarna volgen de motorrijders van Schiphol en de overige brigades.

Draagproef

De nieuwe motorkleding kwam tot stand na een gedegen voortraject inclusief draagproef. Het nieuwe kleidingconcept sluit daardoor goed aan op de wensen van de gebruikers. Inmiddels is de gele helm al geleverd. Nu volgt de nieuwe motorkleding. 

In totaal worden ongeveer 350 motorrijders in een nieuw winter- en zomerpak gestoken.