Marechaussee pakt verdachten op van betrokkenheid bij mensensmokkeltransporten via het Kanaal

De Koninklijke Marechaussee heeft drie verdachten aangehouden voor het voorbereiden van mensensmokkeltransporten. De aanhoudingen van de verdachten, twee mannen van 24 en een vrouw van 21, vonden deze week plaats in Ede, Vlissingen en Goes.

Een rechercheteam van de Marechaussee in Hoogerheide startte in januari van dit jaar een onderzoek onder leiding van het Openbaar Ministerie Zeeland West-Brabant nadat informatie was ontvangen dat bussen van verhuurbedrijven werden gebruikt voor mensensmokkel. In die bussen zouden nautische materialen worden vervoerd naar Frankrijk, om daarmee migranten de oversteek via het Kanaal naar Engeland te laten maken.

De transporten vonden vermoedelijk plaats in de zomer van 2022. De recherche van de Marechaussee doet verder onderzoek naar de aangehouden verdachten en die incidenten.

Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.