Ghanees aangehouden na aantreffen valse reisdocumenten, gestolen kleding en grote som geld in schoenen

De Koninklijke Marechaussee heeft zaterdag op de A12 bij Duiven een 38-jarige Ghanees aangehouden voor onder meer valsheid in geschrifte en witwassen. De man werd aangehouden na een controle Mobiel Toezicht Veilighed (MTV), waaruit bleek dat hij een vervalst Grieks paspoort en identiteitskaart had, zo'n honderdvijftig kledingstukken in zijn koffers vervoerde (nog voorzien van prijskaartjes) en in schoenen een geldbedrag van zo'n 25.000 euro verstopt had.

De man werd gecontroleerd bij Duiven nadat een internationale reisbus, afkomstig uit Duitsland, door marechaussees was gestopt voor een controle van de passagiers op verblijfsrecht in het Schengen-gebied. Tijdens die controle stuitten marechaussees op het Griekse paspoort van de man, dat vervalst bleek te zijn. Dit leidde vervolgens tot de vondst van een valse identiteitskaart van Griekenland, de kledingstukken (verdeeld over drie koffers) en het geld dat verstopt zat in diverse schoenen.

De man kon geen aannemelijke verklaring afleggen over hoe hij aan het geld en de kleding gekomen was.

Hierop werd hij aangehouden voor verder onderzoek en later overgedragen aan de Duitse autoriteiten.