Marechaussee pakt man op die militaire goederen verkocht via Marktplaats

De Koninklijke Marechaussee heeft op maandag 3 april 2023 in Assen een burgermedewerker van Defensie aangehouden. De man wordt verdacht van verduistering in dienstbetrekking. Hij zou een grote hoeveelheid goederen van Defensie via Marktplaats hebben verkocht.

Vergroot afbeelding
Foto ter illustratie

De aanhouding vond plaats op bevel van de Officier van Justitie van het Openbaar Ministerie Noord-Nederland. Digitaal rechercheren bracht aan het licht dat militaire goederen, waaronder kleding en uitrusting, te koop werden aangeboden op Marktplaats. De kleding en uitrusting, voorzien van het nieuwe camouflagepatroon, wordt sinds twee jaar uitgeleverd binnen Defensie. De man zou hiermee zo’n 50.000 euro hebben verdiend.

Via informatie, vergaard tijdens het onderzoek, waaronder gegevens van Marktplaats, werd de identiteit van de verkoper achterhaald. Hierbij werd een 'digitale wachtmeester' van de Marechaussee ingezet, die zich richtte op opsporing via het internet.

De verdachte zit vast voor verder onderzoek. Het onderzoek wordt uitgevoerd door de recherche van de Koninklijke Marechaussee, onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Nederland.