Hennepkwekerij aangetroffen in woning van militair

Op zaterdagochtend 1 april is een militair uit Eindhoven aangehouden op verdenking van het belemmeren van een onderzoek, het overtreden van de Opiumwet en de Wet Wapens en Munitie en witwassen.

Vergroot afbeelding
Foto ter illustratie

De meldkamer van de politie ontving een 112 melding van een vrouw die om hulp vroeg. De telefoon werd vervolgens weggelegd en de vrouw was niet meer te horen. Hierop gingen agenten onmiddellijk naar het adres. Zij troffen daar een man en een vrouw aan die kennelijk onder invloed van drugs waren. Ook zagen zij in de woning henneptoppen en diverse gebruikersartikelen voor drugs.

Om zeker te weten dat iedereen veilig was werd de woning onderzocht op de aanwezigheid van nog andere personen. Op het moment dat agenten naar de bovenverdieping wilden gaan hield de man hen tegen. Hierop is de man aangehouden voor het belemmeren van de politie. In een kamer op de bovenverdieping trof de politie een kwekerij aan met ongeveer 100 hennepplanten.

Bij verder onderzoek in de woning werden meerdere patroonhouders, 6000 euro in contanten en een geringe hoeveelheid cocaïne aangetroffen. Deze goederen en de hennepplanten zijn inbeslaggenomen.

De verdachte is inmiddels in vrijheid gesteld. Omdat hij militair is verricht een rechercheteam van de Koninklijke Marechaussee, onder leiding van het openbaar ministerie in Oost-Nederland, verder onderzoek in deze zaak.