Twee aanhoudingen op A16 i.v.m. mogelijk witwassen

De Koninklijke Marechaussee heeft vrijdag 10 maart tijdens een controle in het kader van Mobiel Toezicht Veiligheid(MTV), op de A16 bij Breda, twee mannen aangehouden die samen bijna 27.000 euro bij zich hadden.

Marechaussees controleerden een Frans voertuig met twee inzittenden. De 29-jarige Franse bijrijder gaf aan geen geldige identiteitspapieren bij zich te hebben. Tijdens de identiteitsfouillering die volgde troffen de marechaussees een groot geldbedrag aan in de onderbroek van de man. De bestuurder, een 29-jarige Fransman, gaf vervolgens aan ook een groot geldbedrag bij zich te hebben.

In totaal bleek het te gaan om bijna 27.000 euro waarbij de verdachten niet konden aantonen hoe ze aan het geld kwamen.

Het geld is in beslag genomen. De Koninklijke Marechaussee Zeeland-West-Brabant doet verder onderzoek.