Marechaussee houdt internationaal gesignaleerde Pool aan bij Venlo

De Koninklijke Marechaussee heeft dinsdag 21 februari op de A67 bij Venlo een Poolse man aangehouden omdat hij internationaal gesignaleerd stond door Polen. 

Tijdens een controle Mobiel Toezicht Veiligheid hielden marechaussees een auto met Pools kenteken staande. De 44-jarige bestuurder overhandigde een Pools rijbewijs. Dit rijbewijs bleek vals te zijn. Omdat de man verklaarde verder geen paspoort of ander identiteitsbewijs bij zich te hebben, doorzocht de Marechaussee het voertuig. Daarbij werd zijn echte identiteitsdocument gevonden. Bij het natrekken van zijn gegevens bleek de man door Polen internationaal gesignaleerd te staan voor overlevering. Hij moet in Polen nog een gevangenisstraf van 10 maanden uitzitten. De Marechaussee heeft de man overgedragen aan het Openbaar Ministerie Amsterdam.