Koffers met onderschepte softdrugs op Schiphol leiden tot aanhouding van Canadees en Nederlander

Op woensdag 21 december rond 13:00 uur werd er door het Burger Team Douane (BTD) een controle uitgevoerd op passagiers en bagage van een vlucht uit Amerika. Tijdens deze controle trof het BTD drie koffers met marihuana aan. Daarop is de zaak overgedragen aan het Drugs Team Schiphol (DTS) van de Koninklijke Marechaussee.

Uit onderzoek bleek dat de drie koffers toebehoorden aan een 26-jarige Canadees. Later is in Amsterdam ook een 56-jarige man uit Amstelveen aangehouden. Beide verdachten zijn  aangehouden voor overtreding van de Opiumwet.

Na onderzoek bleek het te gaan om bijna 34 kilo softdrugs. De Koninklijke Marechaussee doet onder leiding van het OM Noord-Holland onderzoek in de zaak. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.