Marechaussee pakt verdachte van drugssmokkel via Schiphol op

De Koninklijke Marechaussee heeft vrijdag 7 oktober een 33-jarige man uit Den Haag aangehouden in een lopend onderzoek naar drugssmokkel.
De man werd in zijn woonplaats aangehouden door een arrestatieteam.
 

Het onderzoek naar de verdachte startte nadat een rechercheteam van de Marechaussee informatie ontving dat de man zich bezig hield met handel in verdovende middelen. 
De informatie kwam aan het licht nadat versleutelde berichten waren ontsleuteld en geanalyseerd door een gespecialiseerd team.

De man wordt er van verdacht dat hij zich in 2020 schuldig heeft gemaakt aan de handel in- en het voorhanden hebben van verdovende middelen en het plegen van voorbereidingshandelingen ten aanzien van smokkel van verdovende middelen via Schiphol. Hij zou hierbij gebruik maken van logistieke diensten van een bedrijf op Schiphol. Uit de berichten bleek dat hij met behulp van interne contacten binnen het bedrijf een verdovende middelenlijn aan het opzetten was. Er werd onder meer gecommuniceerd over een proefzending naar Australië.

Het onderzoek wordt voortgezet door het rechercheteam, onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland.
Verdachte is op 11 oktober voorgeleid voor de rechter-commissaris, die heeft bevolen dat de man langer vast blijft zitten.