Marechaussee houdt vader en zoon aan voor overlast aan boord

De Koninklijke Marechaussee heeft donderdagochtend op Schiphol een 42-jarige man en zijn 14-jarige zoon aangehouden aan boord van een vliegtuig. Zij veroorzaakten overlast en volgden de aanwijzingen van de crew niet op.

Het vliegtuig stond op het punt te vertrekken naar het Griekse eiland Kos en was reeds van de gate afgekoppeld. Door de overlast aan boord besloot de gezagvoerder om de twee niet mee te laten vliegen en de Marechaussee in te schakelen.

Omdat de marechaussees een sterke alcohollucht bij de vader roken en de zoon zich agressief gedroeg en begon te schelden, werden beiden aangehouden voor het niet opvolgen van aanwijzingen van de gezagvoerder. Daarnaast wordt de vader openbare dronkenschap en de zoon belediging ten laste gelegd.

Video: training 'unruly passengers' voor cabin crew

De Marechaussee geeft zogenoemde inflight security trainingen aan cabine- en cockpitpersoneel van Nederlandse luchtvaartmaatschappijen. Het personeel krijgt onder andere praktische tips aangereikt hoe ze het beste om kunnen gaan met lastige passagiers en andere dreigingen tijdens een vlucht.