Marechaussee pakt verdachten van drugssmokkel op in Maastricht en Tilburg

De Marechaussee heeft twee mannen aangehouden als verdachten van drugssmokkel via Maastricht Aachen Airport.

Op donderdag 30 juni trof de Douane, tijdens een reguliere controle op de luchthaven, een hoeveelheid Qat aan en droeg deze verdovende middelen over aan de Koninklijke Marechaussee. Een rechercheteam van de Marechaussee startte een strafrechtelijk onderzoek waarbij diezelfde dag een verdachte op heterdaad werd aangehouden. Verder onderzoek in deze zaak resulteerde in een aanhouding van een tweede verdachte op dinsdag 12 juli 2022 in Tilburg.

De drugs zijn in beslag genomen en beide mannen zitten vast voor verder onderzoek onder leiding van het Openbaar Ministerie Limburg. De Marechaussee sluit meerdere aanhoudingen niet uit.