Marechaussee arresteert mensensmokkelaar bij Klazienaveen

De Koninklijke Marechaussee heeft zondagochtend op de A37 bij Klazienaveen een 23-jarige man uit Syrië , met een verblijfstitel voor Duitsland, aangehouden op verdenking van mensensmokkel. De man vervoerde drie Syriërs in zijn personenauto.

Marechaussees controleerden de auto in het kader van Mobiel Toezicht Veiligheid. De drie passagiers hadden allen geen reisdocumenten of bagage bij zich. Hierop rees het vermoeden dat er sprake was van mensensmokkel. De bestuurder is daarop aangehouden. Daarnaast zijn er twee mobiele telefoons en twee extra simkaarten in beslag genomen.

De Syrische passagiers gaan het vreemdelingentraject in. De Marechaussee in Coevorden doet onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Nederland verder onderzoek in deze zaak.