2 mannen aangehouden voor mensensmokkel; rubberboot, buitenboordmotoren en zwemvesten aangetroffen

Bij 2 verschillende controles op de A67 nabij Venlo zijn maandag 2 mannen aangehouden voor mensensmokkel. In hun voertuigen werd een rubberboot, buitenboordmotoren en zwemvesten aangetroffen.

Vergroot afbeelding
Het Duitse voertuig was volledig beladen met reddingsvesten, een buitenboordmotor en een jerrycan

Bij een patrouille van het Grensoverschrijdend Politieteam (GPT) controleerden de marechaussee en een Duitse politieagent een voertuig met Frans kenteken. Zij roken een sterke benzinelucht en zagen een jerrycan achter de bijrijderstoel staan. Bij doorzoeking van het voertuig werd ook nog een rubberboot, buitenboordmotor en handpompen aangetroffen. Hierdoor ontstond het vermoeden dat er sprake was van de voorbereiding van een mensensmokkeltransport, waarop de 40-jarige man uit Frankrijk is aangehouden.

Bij een controle Mobiel Toezicht Veiligheid op dezelfde dag is tevens een 33-jarige man uit Duitsland aangehouden. Ook zijn voertuig was volledig beladen met reddingsvesten, een buitenboordmotor en een jerrycan.

De Marechaussee in Venlo doet verder onderzoek in beide zaken.