Waarschuwingsschoten gelost bij aanhouding op A50 bij Vaassen

De Koninklijke Marechaussee heeft in de nacht van woensdag op donderdag op de A50 van Apeldoorn naar Zwolle een 49-jarige man uit de gemeente Aalten aangehouden. Omdat het aannemelijk was dat de bestuurder vuurwapengevaarlijk was en hij niet reageerde op aanwijzingen van de marechaussees, zijn hierbij 3 waarschuwingsschoten gelost.

Vergroot afbeelding
Bij de afslag Vaassen verloor de bestuurder de macht over het stuur en kwam hij tot stilstand in de berm

Marechaussees wilden het voertuig op de A12 ter hoogte van Arnhem-Noord controleren in het kader van Mobiel Toezicht Veiligheid. In plaats van te stoppen, ging de bestuurder er op hoge snelheid vandoor. Op de A50 richting Apeldoorn haalde hij snelheden van 185 kilometer per uur. Marechaussees zagen dat de bestuurder een vuurwapengelijkend voorwerp uit het voertuig gooide.

Bij de afslag Vaassen verloor de bestuurder de macht over het stuur en kwam hij tot stilstand in de berm. De bestuurder reageerde op geen enkele aanwijzing van de marechaussees. Pas na het derde waarschuwingsschot kwam de bestuurder uit het voertuig en kon hij worden aangehouden.

In het voertuig zijn soft- en harddrugs aangetroffen. Het vermoedelijke wapen is niet aangetroffen. De Marechaussee in Zevenaar doet verder onderzoek in de zaak.