Marechaussee pakt verdachte van drugssmokkel op in Almere

Woensdag 1 juni 2022 is in zijn woning in Almere een 48-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij cocaïnesmokkel via de luchthaven Schiphol. 

Het bewijs komt voornamelijk uit SKY en encrochat-accounts die aan de verdachte worden gelinkt.

Bij de zoeking in de woning zijn ruim 78.000 euro contant geld en diverse gegevensdragers in beslag genomen. Hierop waren afbeeldingen te zien van containers die in gebruik zijn op Schiphol voor vervoer van goederen via luchtvracht.

De verdachte zou betrokken zijn bij meerdere zendingen cocaïne van in totaal zo’n 900 kilo. Het rechercheteam vermoedt dat verdachte bij zijn criminele activiteiten in nauw contact stond met medewerkers van bedrijven op Schiphol. 

Als er indicatie is dat medewerkers van bedrijven op Schiphol zich bezighouden met criminele activiteiten wordt daar verder onderzoek naar gedaan door de Koninklijke Marechaussee, onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland.

Het Openbaar Ministerie Noord-Holland en de Koninklijke Marechaussee, FIOD, Douane en Belastingdienst werken nauw samen om ondermijnende criminaliteit, drugssmokkel en witwassen op en rond de luchthaven Schiphol tegen te gaan.