18 aanhoudingen en 27 boetes bij grote actie Eindhoven Airport

De Koninklijke Marechaussee heeft vorige week op Eindhoven Airport in samenwerking met de politie en douane gezamenlijke controles uitgevoerd in het kader van de Trivium-actie. Tijdens deze controles zijn 15 personen aangehouden voor het rijden onder invloed van drugs of alcohol en 3 voor het tonen van een vals rijbewijs. Daarnaast zijn er 3 voertuigen in beslag genomen.

De controles hebben het volgende opgeleverd:

  • diverse overtredingen Opiumwet;
  • diverse inbeslagnames in verband met de Wet Wapens en Munitie (WWM;
  • inning openstaande geldboetes (circa 1500 euro);
  • 2 keer inbeslagname kentekenplaten;
  • 3 voertuigen in beslag genomen;
  • 3 personen aangehouden voor het tonen van een vals rijbewijs;
  • 3x proces verbaal voor rijden zonder(geldig) rijbewijs;
  • 1 persoon aangehouden in verband met openstaande gevangenisstraf;
  • 27 boetes uitgeschreven voor diverse overtredingen.

Tijdens de Trivium-actie zijn er in de regio Oost-Brabant in vier dagen 53 bloedonderzoeken afgenomen voor rijden onder invloed van drugs. De Trivium-actie werd georganiseerd in samenwerking met de politie en de bundespolizei. De actie was vooral gericht op mobiel banditisme. De Marechaussee nam deel aan deze controles vanuit haar politietaken op de luchthaven van Eindhoven Airport.