Marechaussee houdt ongewenste vreemdeling aan met openstaande gevangenisstraf van 548 dagen

De Koninklijke Marechaussee heeft dinsdag tijdens een controle Mobiel Toezicht Veiligheid op de A12 bij Babberich een 36-jarige man uit Turkije aangehouden. De man stond gesignaleerd als ongewenst vreemdeling en moet nog een gevangenisstraf van 548 dagen uitzitten voor het medeplegen van vrijheidsberoving, bedreiging en mishandeling.

Marechaussees controleerden een Duits voertuig met 3 inzittenden. Zowel de bestuurder als de bijrijder konden desgevraagd geldige Duitse documenten overhandigen. De passagier kon echter geen documenten overhandigen. Hij liet wel een foto van zijn paspoort zien. Bij de daaropvolgende controle in de opsporingssystemen bleek de man gesignaleerd te staan als ongewenst vreemdeling voor Nederland. De passagier stond ook nog gesignaleerd voor het uitzitten van een gevangenisstraf. Daarop is de man aangehouden.

Ongewenstverklaring

Een ongewenstverklaring is een maatregel van de Nederlandse overheid tegen personen die een gevaar zijn voor Nederland. Het gaat vaak om personen die een ernstige strafbare daad hebben gedaan. Dit is meestal een misdrijf. De ongewenstverklaring betekent dat de vreemdeling Nederland moet verlaten en niet meer terug mag komen. In Nederland zijn is dus strafbaar.