Marechaussee pakt verdachten op in witwasonderzoek en vindt 180.000 euro

In een lopend onderzoek van de Koninklijke Marechaussee naar witwassen zijn op woensdag 11 mei drie aanhoudingen verricht in Amstelveen.

Tijdens de doorzoeking in een woning is een contant geldbedrag van ruim 180.000 euro aangetroffen en in beslag genomen. Tevens is er een voertuig van één van de verdachten in beslag genomen, diverse gegevensdragers en een geldtelmachine.

De aangehouden verdachten, een Spaanse man van 28 jaar en twee Chinese mannen van 63 en 42 jaar oud konden niet direct verklaren hoe ze aan het geld kwamen. De verdenking bestaat dat de aangehouden verdachten zich bezighielden met het faciliteren en aansturen van geldkoeriers.

De Marechaussee kwam ze op het spoor door de aanhouding van een Chinese vrouw in maart 2022, die zo'n 400.000 euro in haar bezit had. De recherche van de Marechaussee doet verder onderzoek onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland.