Marechaussee onderzoekt drugssmokkel via Bonaire International Airport

De Douane Caribisch Nederland heeft op 6 mei 2022 een vrouw aangehouden op Bonaire International Airport op verdenking van smokkel van verdovende middelen. De verdachte was afkomstig vanaf Curaçao en is overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee voor verder onderzoek.

Na onderzoek van de rechercheafdeling van de Marechaussee werd bevestigd dat de verdachte vermoedelijke cocaïne bij zich droeg. Het dossier wordt na afronden van het onderzoek overgedragen aan het Openbaar Ministerie.

De Marechaussee en de Douane Caribisch Nederland werken samen in de bestrijding van grensoverschrijdende criminaliteit, in opdracht van het Openbaar Ministerie BES. Op Bonaire International Airport wordt nauw samengewerkt om de veiligheid van Bonaire en de luchthaven te vergroten. Deze aanhouding levert daar een bijdrage aan.