2 Irakezen met bestelbus vol zwemvesten aangehouden op verdenking van mensensmokkel

De Koninklijke Marechaussee heeft vrijdag 2 Irakezen van 28 en 29 jaar aangehouden op de A67 bij Venlo. De mannen, die verdacht wordt van mensensmokkel, hadden hun bestelbus vol met zwemvesten en handpompen liggen.

Marechaussees controleerden het voertuig met Frans kenteken in het kader van Mobiel Toezicht Veiligheid. Omdat de mannen geen identiteitsdocumenten konden overhandigen, werd overgaan op een onderzoek in het voertuig. Bij het openen van het achterportier zagen de marechaussees dat het voertuig was volgeladen met zwemvesten en handpompen. Hierdoor ontstond het vermoeden dat er sprake was van de voorbereiding van een mensensmokkeltransport, waarop de mannen zijn aangehouden.

De Marechaussee in Venlo doet verder onderzoek in de zaak.