Achtervolging met hoge snelheid over fietspad; Marechaussee houdt motorrijder aan in Beek

Woensdagmiddag heeft de Koninklijke Marechaussee na een achtervolging tussen Maastricht en Beek een 40-jarige man zonder vaste woon- en verblijfsplaats aangehouden.

Marechaussees zagen de man op zijn motorfiets rijden op de Vliegveldweg bij Maastricht Aachen Airport. Omdat het niet is toegestaan om met een motor op het fietspad te rijden, gaven de marechaussees een stopteken. De motorrijder negeerde echter het stopteken en ging er op hoge snelheid vandoor. Er werden snelheden van 85 km/u gehaald op het fietspad. Meerdere fietsers en voetgangers moesten opzij springen om de motor te ontwijken.

In Beek kon de motorrijder worden klemgereden. De motorrijder kwam daarbij ten val. De man bleek geen geldig rijbewijs te hebben. Daarnaast werd er een hoeveelheid softdrugs en zwaar vuurwerk aangetroffen. Daarop is de man aangehouden.

De Marechaussee in Maastricht doet verder onderzoek in de zaak.