Marechaussee houdt drugssmokkelaars aan op Schiphol

Deze week hield het drugsteam Schiphol 2 vrouwelijke verdachten aan, die pakketten met cocaïne op hun lichaam hadden geplakt. Ze werden onderschept bij een securitycontrole op de luchthaven. De verdachten zijn inmiddels voorgeleid bij de rechter-commissaris die hun bewaring heeft bevolen; de vrouwen blijven dus voorlopig vast zitten.

Deze week hield het drugsteam Schiphol 2 vrouwelijke verdachten aan, die pakketten met cocaïne op hun lichaam hadden geplakt. Ze werden onderschept bij een securitycontrole op de luchthaven. De verdachten zijn inmiddels voorgeleid bij de rechter-commissaris die hun bewaring heeft bevolen; de vrouwen blijven dus voorlopig vast zitten.

Het rechercheteam van de Marechaussee doet onder leiding van het OM Noord-Holland onderzoek naar honderden drugssmokkelaars per jaar, die drugs in of op het lichaam of in hun bagage verstoppen.

Recent werd een ook een bolletjesslikker aangehouden met bijna 200 bollen cocaïne in zijn lichaam.